Το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών είναι η δεύτερη πίστα που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, μόλις λίγους μήνες μετά την κατασκευή της πίστας στα Μέγαρα. Το Serres Circuit είναι η μεγαλύτερη, η πιο ολοκληρωμένη και η μοναδική με προδιαγραφές FIA (Federation Internationale de l’automobile) και FIM (Federation Internationale de Motorcyclisme) σε όλη τη χώρα. Πράγματι, η θέση του στο βόρειο τμήμα της χώρας σημαίνει ότι είναι ένα σημαντικό κομμάτι σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

 

Κατά τα 19 χρόνια λειτουργίας της έχει φιλοξενήσει πολλούς αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών καθώς και μη αγωνιστικές εκδηλώσεις κάτι το οποίο την χαρακτηρίζει ως το κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα. Φορέας διαχείρισης του αυτοκινητοδρομίου είναι η Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Α.Ε. Πρόκειται για ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που λειτουργεί υπό τη μορφή Ανώνυμης εταιρίας (Α.Ε.) με πλειοψηφικό μετοχικό φορέα το Δήμο Σερρών.

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών εγκαταστάθηκε σε μια έκταση 1.000 στρεμμάτων το 1998 και κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας μέχρι τα επίπεδα της Formula 3. Η επιφάνεια είναι επίπεδη σε όλη την έκταση. Το μήκος της 3.186 χλμ. με πλάτος 12-15 μέτρα είναι η μεγαλύτερη πίστα στην περιοχή και λαμβάνει άφθονη χρήση όλο το χρόνο.

 

Οι εγκαταστάσεις στην πίστα είναι καλές, με ένα κτίριο pit που διαθέτει 18 box, με αίθουσα για μέσα μαζικής ενημέρωσης, δωμάτια VIP, εστιατόρια, χώρους προβολής στον δεύτερο όροφο και μεγάλο πάρκινγκ.

Τοποθεσία

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της βόρειας Ελλάδας. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μακεδονίας Θεσσαλονίκης SKG, περίπου 90 λεπτά με το αυτοκίνητο στα νοτιοδυτικά. Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καβάλας KVA, είναι μια άλλη εναλλακτική λύση, περίπου 100 λεπτά με το αυτοκίνητο στα ανατολικά.

 

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών βρίσκεται σε μικρή απόσταση στα νότια των Σερρών, κοντά στον αυτοκινητόδρομο 12. Ακολουθήστε τις πινακίδες προς την πίστα από τον κεντρικό δρόμο.

 

Serres Racing Circuit, Omonoias Athletic Park, 62125 Serres, Greece

GPS: 41.072260, 23.517923

Scroll Up