Ερωτήσεις

Καλωσηλθατε στην RDE!

 

Την μοναδικη εταιρεια ενοικιασης αυτοκινητων στο Αυτοκινητοδρομιο Σερρων στην Ελλαδα!

Η εταιρίας μας προσφέρει ενοικιαζόμενα αγωνιστικά αυτοκίνητα stage 2 για χρήση τους εντός αυτοκινητοδρομίου. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε ελεύθερη χρήση πίστας, σε track days, σε αγώνες! Είμαστε εδώ για να σας οδηγήσουμε στον κόσμο της απόλυτης οδηγικής απόλαυσης.

Μόνοι σας, ή με τη βοήθειά μας!!

 

Θα θέλαμε το ταξίδι σας στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Σέρρες να σας μείνει αξέχαστο αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες αδρεναλίνης!

 

Μπορούμε να βοηθήσουμε με κρατήσεις ξενοδοχείων, μεταφορά από το SKG αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, τη διατροφή σας καθώς και κρατήσεις σε νυχτερινά bar, εστιατόρια κλπ.

Πως και πότε μπορώ να οδηγήσω στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών:

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών είναι πάντα ανοικτό καθημερινές και Σαββατοκύριακα για το κοινό. Σε συγκεκριμένες ημερομηνίες η πίστα είναι νοικιασμένη σε ιδιώτες για track days και διάφορα events από εταιρείες: Δοκιμές αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών κλπ (Τις ελεύθερες μέρες καθώς και τα διάφορα events μπορείτε να τα δείτε εδώ).

 

Η RDE δεν διαχειρίζεται το πρόγραμμα του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών και δεν μπορεί να εγγυηθεί διαθεσιμότητες και ακυρώσεις. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να επικοινωνείτε μαζί μας πριν κάνετε οποιαδήποτε κράτηση.

Ποια η διαφορά μεταξύ βασικής ενοικίασης και ενοικίασης για track day/race;

Προσφέρουμε δύο πακέτα ενοικίασης:

Η βασική ενοικίαση αγωνιστικού αυτοκινήτου περιλαμβάνει την ενοικίαση του αυτοκινήτου σε μέρες ελεύθερης προπόνησης σύμφωνα με το πρόγραμμα του Αυτοκινητοδρομίου.  Το κόστος είναι: 4€/km και περιλαμβάνει χρήση αυτοκινήτου, καύσιμα, κράνος, λάστιχα. Έξτρα είναι τα εισιτήρια εισόδου στην πίστα και η προσωπική ασφάλεια ατυχήματος (25€) για όσες μέρες σε σειρά γίνει χρήση πίστας

 

Η ενοικίαση για track day/race περιλαμβάνει την ενοικίαση αυτοκινήτου σε μέρες προγραμματισμένων track day/race. Το κόστος είναι 499€/μέρα χωρίς ΦΠΑ και συμπεριλαμβάνονται 130km. Πάνω από τα 130km/μέρα το κόστος είναι  + 3,5€/km χωρίς ΦΠΑ.  Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνουν χρήση αυτοκινήτου, καύσιμα, ελαστικά.  Η τιμή των εισιτηρίων για την είσοδο στην πίστα εξαρτάται από τον εκάστοτε διοργανωτή.

 

Αυτές είναι οι διαφορές.

Τι ώρα θα πρέπει να είμαι εκεί;

Οι ώρες θα σας ανακοινωθούν όταν τελειώσετε με την κράτηση του αυτοκινήτου. Συνήθως όμως ισχύουν τα εξής:

 

60-90 λεπτά πριν την είσοδο στην κύρια πίστα. Άφηξη στην RDE, ολοκλήρωση εγγράφων και ολοκλήρωση πληρωμής.

30 λεπτά πριν ανοίξει η πίστα ξεκινάει το briefing. Αν το χάσετε από την αρχή του, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το επόμενο και έτσι θα χάσετε πολύτιμο χρόνο από την εμπειρία σας στην πίστα.

 

Αν κάνετε κράτηση και δεν προσέλθετε την καθορισμένη ώρα και δεν μας ειδοποιήσετε έγκαιρα, θα νοικιάσουμε το αυτοκίνητο στον πρώτο που θα βρίσκεται σε σειρά αναμονής.

Πάντα να συμβουλεύεσθε τις μέρες ελεύθερης προπόνησης μιας και μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Εμείς δε φέρουμε ευθύνη και δε μπορούμε να τις ελέγξουμε.

Πως φτάνω στην RDE.

Μπορείτε να μας βρείτε στον χάρτη ή να πληκτρολογήσετε στο GPS σας 41.072260, 23.517923

 

Βρισκόμαστε στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

 

Στην πόλη μας υπάρχουν ξενοδοχεία για τη διαμονή σας καθώς και εστιατόρια και μπαράκια για την νυχτερινή σας έξοδο. Καλό θα ήταν να μας ρωτήσετε για να πετύχουμε καλύτερες τιμές καθώς και να σας κάνουμε κράτηση.

Πότε να επισκεφτώ τις Σέρρες και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών;

Για να είμαστε ειλικρινείς οι μήνες που θα σας προτείναμε να έρθετε ανεπιφύλακτα είναι από τον Φεβρουάριο έως και τον Νοέμβριο. Με μια μικρή επιφύλαξη για τον πρώτο και τον τελευταίο. Φυσικά μπορείτε να συμβουλευτείτε τις προγνώσεις για τον καιρό. Συνήθως τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο έχουμε χιόνια καθώς και ομίχλη με αποτέλεσμα η κύρια πίστα να είναι κλειστή.

 

Δείτε τον καιρό στις Σέρρες

 

Σημαντικές αργίες για την Ελλάδα μπορεί και πάλι να είμαστε κλειστά είτε εμείς είτε το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπως Χριστούγεννα και Πάσχα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμβουλευτείτε το ημερολόγιο της πίστας.


Γι αυτό καλό θα ήταν να επικοινωνείτε πρώτα μαζί μας.

Μπορώ να έχω συνοδηγό κατά την οδήγηση μέσα στην κύρια πίστα;

Ναι, μπορείτε να πάρετε συνοδηγό αφού πρώτα πληρώσετε εισιτήριο για την είσοδό του στη reception του Αυτοκινητοδρομίου. Συμμετοχή ανηλίκου απαιτεί γραπτή δήλωση και από τους δυο κηδεμόνες.

Μπορώ να κάνω κράτηση ενός αυτοκινήτου;

Ναι, μπορείτε να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου αρκεί να μας ενημερώσετε έγκαιρα για να μην έχει ήδη γίνει κράτηση του αυτοκινήτου.

Υπάρχει ελάχιστη χρήση αυτοκινήτου;

Ναι, υπάρχει και ανέρχεται στα 35km.

Μπορώ να έχω εκπαιδευτή μαζί μου;

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε σωστά την οδήγηση του αυτοκινήτου εντός πίστας καθώς και τα μυστικά της κύριας πίστας είναι να έχετε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή στη θέση του συνοδηγού. Είτε είναι η πρώτη σας γύρα είτε έχετε εμπειρία έχουμε εκπαιδευτές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την τεχνική της οδήγησης καθώς και να βελτιώσετε τον χρόνο σας.

 

Η τιμή είναι 65€ και περιλαμβάνει 30λεπτά θεωρία και 1 session οδήγηση.

 

(Το να έχετε δίπλα σας εκπαιδευτή εξαρτάται από την διαθεσιμότητα. Καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε είτε τηλεφωνικώς είτε με e-mail για την επικύρωση)

Στην περίπτωση που θα έχετε επαγγελματία εκπαιδευτή δίπλα σας, μετά το πέρας της παρακολούθησης του σεμιναρίου, θα λάβετε και βεβαίωση παρακολούθησης.

Πως λειτουργεί η ασφαλιστική κάλυψη; Πόσα πρέπει να πληρώσω εφόσον τρακάρω ή κάνω όποια ζημία στο αυτοκίνητο;

Τα αυτοκίνητά μας έχουν νόμιμες πινακίδες και είναι καλυμμένα από ασφαλιστική εταιρία για ζημιές από τρίτους σε δημόσιους δρόμους.

 

Αν προκληθεί ζημία από δική σας υπαιτιότητα ή τρίτων είναι δικής σας ευθύνη σε συνθήκες εντός πίστας.  

Στις περιπτώσεις που ευθύνεστε εσείς ισχύουν τα παρακάτω.

 

Αποζημίωση φθοράς αυτοκινήτου, χωρίς επιπλέον πακέτο ασφάλισης:

Suzuki Swift: έως 6000€

 

Αποζημίωση φθοράς αυτοκινήτου, με επιπλέον πακέτο ασφάλισης:

Suzuki Swift: έως 3000€

Τιμή: 199€ (δεν περιλαμβάνεται στα πακέτα)

 

Ασφάλιση για προσωπικό ατύχημα.

Η προσωπική ασφάλιση  προσωπικού ατυχήματος είναι υποχρεωτική που καλύπτει όποιες σωματικές βλάβες έως 30.000€.

Παρακαλώ ανατρέξτε στο ιδιωτικό συμφωνητικό για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ποια είναι η ελάχιστη ηλικία για ενοικίαση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου από την RDE;

Η ελάχιστη ηλικία είναι 21 έτη. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης τουλάχιστον 2 χρόνια.

 

Αν επιθυμεί κάποιος μικρότερης ηλικίας ή λιγότερης χρονικής κατοχής διπλώματος να οδηγήσει, υπάρχει η δυνατότητα αλλά μόνον με εκπαιδευτή στην θέση του συνοδηγού.

 

Προσοχή: Οι συνοδηγοί θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 χρονών και ύψους τουλάχιστον 1,50 μέτρα. Συμμετοχή ανηλίκου απαιτεί γραπτή δήλωση και από τους δυο κηδεμόνες.

 

Τρίτος επιβάτης στο αυτοκίνητο, δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Είναι δυνατή η συνοδήγηση με οδηγό έναν επαγγελματία για την εμπειρία της απόλυτης οδήγησης;

Ναι, προσφέρεται αυτή η υπηρεσία από την RDE είτε σε ένα από τα αγωνιστικά Swift Stage 2 είτε άλλα αυτοκίνητα όπως Nissan 350Z! Θα είναι μια φανταστική εμπειρία να ζήσετε το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών σε ταχύτητες αγώνα, με έναν πολύ έμπειρο οδηγό. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για διαθέσιμες ημερομηνίες, τιμές και περισσότερες πληροφορίες.

Τι γίνεται σε περίπτωση που η κύρια πίστα είναι κλειστή ή δεν οδηγήσω όλον τον χρόνο, ή όλα τα session της προκαθορισμένης συμφωνίας;

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές περιπτώσεις που θα εξηγήσουμε:

 

Η κύρια πίστα του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών παραμείνει κλειστή:  Αν έρθετε στην RDE, πληρώσετε και παρακολουθήσετε το briefing αλλά η πίστα δεν ανοίξει θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα στο 100%. Αυτό μπορεί να συμβεί κυρίως τις χειμερινές περιόδους, όταν χιονίζει, έχει ομίχλη, ή πάγο. Γι’αυτό το λόγο δεν δίνουμε τα αυτοκίνητα έως ότου βεβαιωθούμε ότι η κύρια πίστα είναι ανοιχτή.

 

Η κύρια πίστα είναι κλειστή για την μισή μέρα: Ενδεχομένως, για κάποιο λόγο η κύρια πίστα παραμένει κλειστή για τη μισή μέρα είτε γιατί χρησιμοποιείται για άλλους λόγους, είτε γιατί οι καιρικές συνθήκες δε επιτρέπουν να ανοίξει. Σε αυτή τη περίπτωση το ραντεβού θα ισχύει μόλις θα ανοίξει η πίστα.

 

Αν δεν σας επιτραπεί για όλη τη μέρα αλλά έχετε ήδη πληρώσει, είτε θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα, είτε θα μπείτε μια άλλη μέρα.

 

Πληρώσατε περισσότερα session αλλά για κάποιον λόγο δεν οδηγήσατε σε όλα.  Αυτό θα ήταν ένα πρόβλημα αλλά με την πολιτική μας δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Πληρώνετε μόνον την βασική ενοικίαση του αυτοκινήτου. Έτσι, σας δίνεται το αυτοκίνητο για απεριόριστο χρόνο αλλά μόνον το πρώτο session συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Παίρνετε το αυτοκίνητο και το οδηγείτε για όσα session/χιλιόμετρα θέλετε χωρίς περιορισμό στον χρόνο και έως ότου η κύρια πίστα παραμένει ανοικτή. Όταν επιστρέψετε το αυτοκίνητο, θα πρέπει να πληρώσετε τα session/χιλιόμετρα που έχετε οδηγήσει. (Στα αυτοκίνητά μας υπάρχουν dataloggers που γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα της ECU)

 

Σημαντικό:  Η ενοικίαση δεν εξαρτάται από τον χρόνο. Κλείνετε το αυτοκίνητο για μία ημέρα χωρίς να έχετε την ανησυχία για τον χρόνο ενοικίασης. Έτσι αποφεύγετε περιττό άγχος και στρες για την επιστροφή του.

Κατά την επίσκεψή μου στις Σέρρες, θα μπορούσα να νοικιάσω πιο γρήγορο αυτοκίνητο;

Κάποιοι επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών ίσως να σκεφτούν ότι ένα Suzuki Swift με 136hp είναι πολύ αργό για να διασκεδάσουν στην πίστα. Κάνουν ΜΕΓΑΛΟ λάθος.  Το Suzuki Swift Sport είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο και χρησιμοποιείται στις περισσότερες πίστες παγκοσμίως. Όσο γρήγορο και διασκεδαστικό είναι, άλλο τόσο είναι ασφαλές. Έμπειροι οδηγοί καθώς και άπειροι το αγαπούν.

 

Κι αν αυτό δε σας πείθει, παρακάτω σας παραθέτουμε σοβαρούς λόγους που θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα Suzuki Swift Sport Stage 2.

 

Κατά τα πρώτα 5 session δεν παίζει κανένα ρόλο αν οδηγείτε αυτοκίνητο με 100hp ή 1000hp. Απλά θα οδηγήσετε όσο γρήγορα το επιτρέπουν οι γνώσεις σας και η εμπειρία σας.

 

Οι επισκέπτες για πρώτη φορά στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών (όλων των επιπέδων, συμπεριλαμβανομένων οδηγών αγώνων) συχνά διασκεδάζουν λιγότερο με γρηγορότερα αυτοκίνητα. Άλλωστε το λένε και οι οδηγοί αγώνων. ‘’ Για να προπονηθείς σωστά και να καταφέρεις να βελτιώσεις τις οδηγικές σου ικανότητες το πετυχαίνεις μόνον με ένα πιο αργό αυτοκίνητο». Επαγγελματίες οδηγοί αγώνων προτιμούν τα Suzuki Swift Stage 2 για την προπόνησή τους και όχι τα δικά τους. Μιλάμε για οδηγούς παγκοσμίου φήμης και επιπέδου.

 

Αν όμως και πάλι επιθυμείτε ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο, αποδεχόμενοι τους όρους μας και υποσχόμενοι ότι δε θα πάτε πιο γρήγορα από τα όριά σας τότε έχουμε την δυνατότητα να σας νοικιάσουμε γρηγορότερα αυτοκίνητα. Αλλά πάντα σας προτείνουμε τα Suzuki Swift Stage 2.

Είναι απαραίτητο να φοράτε κράνος κατά την οδήγησή σας στην κύρια πίστα;

Ναι είναι απαραίτητο να φοράτε κράνος κι αυτό διέπεται από τους κανονισμούς του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

 

Το κράνος περιλαμβάνεται στον πρόσθετο εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Ποιες μεθόδους πληρωμής δέχεστε;

Δεχόμαστε Visa, MasterCard, Maestro, ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων και φυσικά μετρητά.

Ποιοι είναι οι κανόνες οδήγησης στην πίστα του Αυτοκινητοδρομίου των Σερρών;

Το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών έχει κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά για την δική σας ασφάλεια. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι προς οδήγηση είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν τα 30 λεπτά briefing πριν παραδοθεί προς οδήγηση το αυτοκίνητο.

 

Τα βασικά είναι:

-Φοράτε υποχρεωτικά ζώνες ασφαλείας και κράνος.

-Απαγορεύεται αυστηρά να κινήστε αντίθετα της φοράς της πίστας.

-Απαγορεύεται το κορνάρισμα και το σινιάλο με τα φώτα για να προσπεράσετε.

-Απαγορεύεται να κινήστε με μεγάλη ταχύτητα μέσα στα pits. (έως 25km/h)

-Απαγορεύονται burn out, χειρόφρενα και οτιδήποτε άλλο για εντυπωσιαμό.

-Σε περίπτωση μηχανικού προβλήματος δε βγαίνετε από το αυτοκίνητο. Αν είναι ανάγκη να βγείτε, δε βγάζετε το κράνος. Θα σας πλησιάσει η βοήθεια του αυτοκινητοδρομίου για να σας βοηθήσει.

Επιτρέπονται οι βίντεοκάμερες;

Από το 2013 οι βιντεοκάμερες επιτρέπονται για προσωπική χρήση. Θα πρέπει να τοποθετούνται εντός αυτοκινήτου καλά στερεωμένες και με ασφάλεια.

 

Αν δεν έχετε δική σας, μπορούμε να σας νοικιάσουμε μια.

Θα πρέπει να πληρώσω αν το αυτοκίνητο πάθει βλάβη στον κινητήρα ή παρουσιαστεί άλλο τεχνικό πρόβλημα;

Αυτός είναι ένας λόγος που χρησιμοποιούμε καταγραφικά δεδομένων ecu – dataloggers στα αυτοκίνητά μας. Αν το αυτοκίνητο χαλάσει και δεν είναι σφάλμα του οδηγού, εμείς θα πληρώσουμε για την επιδιόρθωση και θα φροντίσουμε για την αντικατάστασή του. Αν είναι σφάλμα του οδηγού (για παράδειγμα λανθασμένη αλλαγή ταχύτητας και υπέρβαση του ορίου στροφών του κινητήρα, (πάνω από 7.000rpm) ή ζημιά του αυτοκινήτου από ένα ψηλό kerb, ή έξοδο) ο οδηγός υποχρεούται για την αποκατάσταση της ζημίας, έως τη μέγιστή του ευθύνη που υπέγραψε στο συμβόλαιο.

Τι θα συμβεί αν από λάθος βάλω ακατάλληλη ταχύτητα και υπερβώ το όριο στροφών του κινητήρα;

Όλα τα αυτοκίνητα που νοικιάζουν οι πελάτες μας είναι καλοσυντηρημένα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο κινητήρας των Suzuki έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ αξιόπιστος αλλά πάντα και παντού υπάρχει ένα όριο. Έχουμε δει κινητήρες να στροφάρουν μέχρι και 10.000RPM ενώ η κόκκινη περιοχή ξεκινάει στις 7.000RPM. Το πιο πιθανό είναι ο κινητήρας να καταστραφεί.

 

Θα πρέπει να αλλάξουμε κινητήρα αλλά το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο οδηγός είναι από 150€ έως 300€ το μέγιστο.

 

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Νοικιάζετε ένα από τα αυτοκίνητά μας, οδηγείτε και στο πρώτο session μένετε από κινητήρα. Εμείς θα διαβάσουμε το datalogger, κι αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος, όπως το να κάνετε λανθασμένη αλλαγή ταχύτητας θα σας αντικαταστήσουμε άμεσα το αυτοκίνητο χωρίς να υποχρεωθείτε να πληρώσετε κάποιο έξτρα κόστος.

 

Σημείωση:  Αν δεν έχετε εμπειρία σε μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων, παρακαλείσθε, μη προσπαθείτε να τα μάθετε μέσα στην πίστα.

Πόσο στοιχίζει το εισιτήριο της πίστας;

Το εισιτήριο για την είσοδο στην πίστα σε μέρες ελεύθερης χρήσης είναι 55€ από Δευτέρα – Πέμπτη και 65€ Παρασκευή – Κυριακή και Αργίες.

 

Το εισιτήριο για τον συνοδηγό είναι 20€.

 

Για συμμετοχή σε μέρες trackday, το ποσό εξαρτάται από τον εκάστοτε διοργανωτή.

Πόσο στοιχίζει η προσωπική ασφάλιση και τι περιλαμβάνει;

25€ και περιλαμβάνει προσωπική ασφάλιση σωματικών βλαβών σε περίπτωση ατυχήματος μέχρι το ποσό των 30.000€.

Scroll Up